Unge samtaler

Unge coaching og terapi - for dig der er mellem 15 år - 29 år.

Med mine unge samtaler ønsker jeg at bringe alle medlemmer i familien tættere på hinanden, og gennem samtaler, efterlade alle parter rigere og med følelsen af at blive set og forstået. 

Samtaler, som inspirerer jer, ændrer jer, udvider jeres perspektiv og øger jeres handlemuligheder.

 

Tekst her

Det kan virkelig være udfordrende at være forælder. 

Uanset hvilken form vores familie har. Om vi er en mor og et barn. En far og to børn. Sammenbragt familie. Eller mor, far og 2 børn osv. 

Der er ikke noget som ens ‘rolle’ som forælder,  der kan påvirke ens trivsel. Sååå meget kærlighed til ens barn og som man samtidig gerne vil give sit allerbedste til. 

Det er noget af en potent cocktail. Og selvfølgelig er noget der er så vigtigt for os, også til tider SÅ svært.

Kærligheden er bare den vildeste læremester. 

Men det at få hjælo til at styrke samværet, relationerne og kommunikationen i familien, øger alle partes livsglæde og selvværd. 

Gennem vores relation til vores børn, får vi plads på første række til at mærke og se vores emotionelle bagage og uudviklede sider af os selv.

Børn vækker stærke følelser i os, og kan få os til at føle vi mister kontrol.

Det er bare ikke vores børn, der får os til at føle på den måde. De vækker ’bare’ vores uafklarede emotionelle problemstillinger fra vores egen barndom. Derfor reagerer vi som forældrepar også forskelligt på vores børns adfærd, da det er afgørende hvad vi som mor eller far føler i sit indre i de forskellige situationer vi står i.

Hverken samfundet eller vores forældre har lært os at gå ind i vores indre stilhed og finde rødderne til vores smerte og glæde i os selv, og derfor reagerer vi ofte voldsomt på ydre omstændigheder.

Vi har ikke lært blot at observere vores følelser, respektere dem, være i dem, trække vejret igennem dem og vokse ud fra dem. 

Når vi er opdraget til at fortrænge vores mørkere følelser, danner disse følelser en skygge, vi er afskåret fra. De slumrer i os, klar til at blive aktiveret med et øjebliks varsel, og derfor får vi følelsesmæssige stærke udbrud.

Hver gang disse følelser bliver aktiveret af en anden, reagerer vi på den person der vækkede følelserne i os.  Men igen – der er ingen der er i stand til at udløse følelser i os, der ikke allerede er en del af vores skygge.

Hvis vi fx er blevet mobbet som barn og ikke har afklaret vores egen smerte derfra, vil vi ikke kunne udholde vores eget barns smerte, hvis de bliver mobbet. Vi vil ikke kunne hjælpe vores barn med at bearbejde dets følelser, eller vi vil forsøge at give dem en tro på, at de ikke må fremstå sårbare og skal tage en stærk maske på. Dermed lærer de at bide tænderne sammen, forsøge at virke stærke og kontrollerende – også selvom de ikke føler sig spor stærke.

Vi oplever alle sammen alle mulige ting der trykker på vores knapper hver eneste dag. Som forældre er vi bare særlig udsat for det, fordi vi har vores navlestreng til vores børn og de er tæt på os i det daglige og har ofte meget brug for os på alle tænkelige tidspunkter.

I et familieterapi forløb lærer du dybden af disse mekanismer og hvordan I kan bryde reaktionsmønstre så du (og din partner) kan rumme jeres børns smerte og støtte dem til et liv i glæde og trivsel. 

Om Maya

Jeg er psykoterapeut, familieterapeut og ungecoach. Jeg har stiftet og ledt virksomheden Hverdagens Helte mellem 2005-2021 og i de sidste 18 år arbejdet med familier og unge. 

Jeg har været familieterapeut for hundredevis af forældre. Og holdt mange rum for mennesker i grupper.

Det er noget jeg holder meget af. At ‘holde rum’ i ubetinget kærlighed, forståelse og accept, hvor du kan øge din selvindsigt, højne din bevidsthed og udvikle dig.

 

Jeg er ydermere forfatter til bøgerne Teenpower (2005) og Tweens (2010) og E-bogen ‘Styrk ansvarligheden hos din teenager’ m. fl.

Og så er jeg mor til mine 2 voksne børn – Anton på 25 år og Lucca på 21 år. Mine største inspirationer for min egen personlige udvikling.

Jeg både overlevede som teenagemor og levede igennem mange faser – både de smukke, unikke og dybe og også de sværere og tungere processer.

 

Book en familieterapi eller forælder session

Eler kontakt mig for en kortere snak over telefonen så vi sammen kan finde ud af hvad I har behov for.

Samtaler der forandrer

Skræddersyede forløb og sessions efter dit behov

NATUR TERAPI

Helande samtaler i naturen med fokus på din balance

PSYKOTERAPI

Holistisk terapi med fokus på healing af dit sind, vække dit hjerte og styrke din intuition.

SPIRITUEL MENTORING

Guidance og støtte på din rejse hjem til dig selv og din sande natur

UNGE SAMTALER

Terapi og coaching til unge mellem 15 - 28 år

citater her om familielivet

Priser og det praktiske

Sessions kan foregå i Gentofte, i Gilleleje eller online

Læs også om mit Mother Heart forløb – et transformationsforløb for mødre ~ fra bekymring til tillid.