Plantemagi

Igennem årtusinder har vi mennesker fundet hjælp fra Moder Jord og naturen til helbredelse af vores menneskeskabte sygdomme. Vores Moder jord er så rig på næring og healende naturmediciner og plantemediciner som i sandhed er at vække os og føre os hjem igen På denne side vil du finde inspiration til naturens helbredende urter, mineraler, naturmedicin samt vores moder Jords forskellige healende plantemediciner. 

Naturens healing

Det er svært at præcist beskrive den dybde, som mit forhold til Moder Jord er. Den forbindelse, jeg føler til hende, den kærlighed og kommunikation, vi deler, og den absolutte ærbødighed, jeg føler i mit hjerte, er uden sammenligning. 

Moder Jord viser os hun er selvhelbredende i sin kraftfulde natur. Og at vi er ligeså som mennesker.

Jeg bor ved en sø der har været forurenet i nogle år, og i den tid jeg har besøgt hende – søen, og siddet ved hende, har hun vist mig at hun i 1000vis af år har renset sig selv. Og gendannet sig igen og igen – tilbage til kraften. 

Der er et kæmpe skifte igang på jorden, hvor kærlighed skal vinde over frygt og samhørighed skal vinde over ensomhed.Og kærlighed over adskillelse. 

Og jeg tror på at vores connection til Jorden vil hjælpe os hjem til netop det, kærlighed, fællesskab og samhørrighed 

OM PLANTEMAGI 

På denne side vil du finde inspiration til naturens helbredende urter, mineraler, naturmedicin samt Jordens forskellige healende plantemediciner. 

 

 

 

En elsket moder

Vores planet har mange navne og dybe betydninger igennem historien og forskellige kulturer. Det der går igen  er hendes store moderlige kraft, ofte beskrevet som det guddommelige feminine, Moderen, Gudinden, frugtbarheds- og modergudinde og som symbol på kvindens livmoder.   

 Gaia: Er i  græsk mytologi den første gudinde og beskrives ofte som ‘Jordens Gudinde og som en levende organisme med en sjæl. Der som et bevidst væsen har skabt os og alt andet liv, som hun ønsker det. 

Pachamama (pacha + mama) oversættes normalt som Moder Jord for de native stammer fra blandt andet Sydamerika.  En mere bogstavelig oversættelse ville være “World Mother” (på Aymara- og Quechua-sprogene). I shamanismen bruges Pachamama betydningen som hyldest til moder jord for alle hendes healende planter og urter 

Maya – Akna

Akna er navnet for frugtbarheds- og modergudinden for Mayaerne – en gammel meso-amerikansk civilisation. 

Akna, der betyder “Vor mor”, bliver blandt andet anvendt som betegnelse for gudinder for frugtbarhed og fødsel. 

Maori – Papatūānuku

I Māori traditionen – det indfødte polynesiske folk i New Zealand, er Papatūānuku selve landet. Hun er en moder jord-figur, der føder alle ting, inklusive mennesker, træer og fugle og derefter nærer dem. Traditionel maorikultur bringer kvinder på linje med landet med stor respekt, fordi landet føder menneskeheden ligesom kvinder gør. Som verden blev født fra Papatūānuku, så er menneskeheden født af kvinder. Maori-ordet for en kvindes livmoder oversættes til at betyde “menneskehedens hus” og betragtes som det samme som jordens livmoder

Samisk –Máttaráhkká

Heroppe i norden har vi i historien Samerne – et finsk-ugrisk folk, historisk kendt på engelsk som Laplanders. De lever i dag i fire lande: Norge, Sverige, Finland og Rusland. “Mattarahkka var for dem den oprindelige moder, jordens gudinde. Hun var hele livets begyndelse. Hendes opgave var at modtage barnets sjæl og ånd fra himmelguden Radien og give livspust til barnet i maven. Kvinder henvendte sig til hende , Mattarahkka under graviditeten og fødslen, og gør det stadig som spirituel praksis i nogle samiske kulturer. 

Everything is alive, everything has a spirit, and wisdom to share. Shamans throughout history have known that we all have the capacity to connect with plants, animals, natural forces, and helping spirits for guidance and healing.

Sandra Ingerman

Let nature give you healing

PLANTEMEDICIN

Vores jord og naturen har i tusinder af år givet medicin fra sig, som kaldes plantemedicin. Plantemediciner og psykedelika er en nøgle til din indre transformation og heling, men ikke en kur. Disse hellige planter kan guide dig til de rum indeni, dig der har behov for at blive set og mødt, og få kærlighed og healing. Og støtte op om traumehealing, og fysiske sygdomme samt afhængighed De kan vise dig klarhed og styrke motivationen til at finde hjem til den du i sandhed er kommet her for at være.

Den vigtige integration

Jeg oplever mange i denne vilde tid på planeten, som får store åbninger og en stærk øget bevidsthed ~ og hvor vigtig integrationen er efter en evt planterejse eller en krise (og hjerteåbning) eller ved kundalini activstions. Når serotonin øgningen har fundet sin plads i systemet, og udvidelsen i hjertet og kærligheden kan opleves særligt tuff for egoet. OG …det blir mandag igen, hvor indsigterne skal lande i ens system og ind i livet og hverdagen og relationerne. Jeg har selv erfaret, hvor vigtigt det er at vores rødder er godt plantet og at stå stærkt i en integreret jordforbindelse, for at vores connection til sjælen og livskraften kan rejse sig i sit fulde potentiale.

Integration er nøglen til langsigtet healing og transformation, når man arbejder bevidst med de åbninger og ascencions skift vi går igennem i denne vilde tid. Der skal ro og tid at bearbejde den visdom, som fx. plantemediciner viser os, så vi kan implementere den i vores daglige liv.

Er du nysgerrig på at
vide mere, er du velkommen til at skrive til mig