Familieterapi

Samtaleforløb for familier med teenagere og tweens - samt ene sessions til forældre

Jeg har arbejdet med familier og unge i 18 år og har en dyb passion for, at vi trives med hinanden i familien. Både for børnene og de voksne skyld.

Med mine familie samtaler ønsker jeg, at bringe alle medlemmer i familien tættere på hinanden, og gennem samtaler, efterlade alle parter rigere og med følelsen af at blive set og forstået. 

Samtaler og forløb som jeg ønsker inspirerer jer, styrker jeres menneskesyn og værdier, udvider jeres perspektiv og øger jeres handlemuligheder.

 

Vores børn er de største læremestre

Det kan virkelig være udfordrende at være forælder. 

Uanset hvilken form vores familie har. Om vi er en mor og et barn. En far og to børn. Sammenbragt familie. Eller mor, far og 2 børn osv. 

Der er ikke noget som ens ‘rolle’ som forælder,  der kan påvirke ens trivsel.

Sååå meget kærlighed til ens barn og som man samtidig gerne vil give sit allerbedste til. 

Det er noget af en potent cocktail. 

Og selvfølgelig er noget der er så vigtigt for os, også til tider SÅ svært.

 

Kærligheden er bare den vildeste læremester. 

 

Men det at få hjælo til at styrke samværet, relationerne og kommunikationen i familien, øger alle parters livsglæde og selvværd.

 

 

Gennem vores relation til vores børn, får vi plads på første række til at mærke og se vores emotionelle bagage og uudviklede sider af os selv.

Børn vækker stærke følelser i os, og kan få os til at føle vi mister kontrol.

Det er bare ikke vores børn, der får os til at føle på den måde. De vækker ’bare’ vores uafklarede emotionelle problemstillinger fra vores egen barndom. Derfor reagerer vi som forældrepar også forskelligt på vores børns adfærd, da det er afgørende hvad vi som mor eller far føler i sit indre i de forskellige situationer vi står i.

Hverken samfundet eller vores forældre har lært os at gå ind i vores indre stilhed og finde rødderne til vores smerte og glæde i os selv, og derfor reagerer vi ofte voldsomt på ydre omstændigheder.

Vi har ikke lært blot at observere vores følelser, respektere dem, være i dem, trække vejret igennem dem og vokse ud fra dem. 

Når vi er opdraget til at fortrænge vores mørkere følelser, danner disse følelser en skygge, vi er afskåret fra. De slumrer i os, klar til at blive aktiveret med et øjebliks varsel, og derfor får vi følelsesmæssige stærke udbrud.

Hver gang disse følelser bliver aktiveret af en anden, reagerer vi på den person der vækkede følelserne i os.  Men igen – der er ingen der er i stand til at udløse følelser i os, der ikke allerede er en del af vores skygge.

Hvis vi fx er blevet mobbet som barn og ikke har afklaret vores egen smerte derfra, vil vi ikke kunne udholde vores eget barns smerte, hvis de bliver mobbet. Vi vil ikke kunne hjælpe vores barn med at bearbejde dets følelser, eller vi vil forsøge at give dem en tro på, at de ikke må fremstå sårbare og skal tage en stærk maske på. Dermed lærer de at bide tænderne sammen, forsøge at virke stærke og kontrollerende – også selvom de ikke føler sig spor stærke.

Vi oplever alle sammen alle mulige ting der trykker på vores knapper hver eneste dag. Som forældre er vi bare særlig udsat for det, fordi vi har vores navlestreng til vores børn og de er tæt på os i det daglige og har ofte meget brug for os på alle tænkelige tidspunkter.

I et familieterapi forløb lærer du dybden af disse mekanismer og hvordan I kan bryde reaktionsmønstre så du (og din partner) kan rumme jeres børns smerte og støtte dem til et liv i glæde og trivsel. 

Om Maya

Jeg er psykoterapeut, og familieterapeut (fra Kempler Institute v/ Jesper Juul) og så brænder jeg meget for unges trivsel. 

Jeg har stiftet og ledt virksomheden Hverdagens Helte mellem 2005-2021 og i de sidste 18 år arbejdet med familier og unge. 

Jeg har været ungecoach for hundredevis af unge gemmen tiden, samt familieterapeut for mange forældre og familier, med flere typer problematikker som konflikter med teenagere, mistrivsel hos børnene, stress i familien, kommunikations problematikker, skoleproblemer, søskende konflikter, 

Og holdt mange rum for mennesker i grupper. Jeg holder blandt andet ungekurset i selvværd TEENPOWER, siden 2006 og som stadig holdes 3 gange om året, 

Det er noget jeg holder meget af. At ‘holde rum’ i ubetinget kærlighed, forståelse og accept, hvor du kan øge din selvindsigt, højne din bevidsthed og udvikle dig.

 

Jeg er ydermere forfatter til bøgerne Teenpower (2005) og Tweens (2010) og E-bogen ‘Styrk ansvarligheden hos din teenager’ m. fl.

Og så er jeg mor til mine 2 voksne børn – Anton på 25 år og Lucca på 21 år. Mine største inspirationer for min egen personlige udvikling.

Jeg både ‘overlevede’ som teenagemor og levede igennem mange faser – både de smukke, unikke og dybe og også de sværere og tungere processer.

Book en familieterapi eller forælder session

Eler kontakt mig for en kortere snak over telefonen så vi sammen kan finde ud af hvad I har behov for.

LÆS MINE BLOGS OM FORÆLDRESKAB OG TEENAGELIV

Du kan læse nogle af mine blog indlæg om : 

Teenageliv, selvværd, forældreskab, selvværd og selvtillid, skoleliv og mistrivsel, indadvendte unge, teenageres personlige udvikling gennem pubertetens, 10 råd til at knytte og lytte mere til din teenager. 

Med flere .. 

Samtaler der forandrer

Skræddersyede forløb og sessions efter dit behov

Med familien som spejl

Priser og det praktiske

Sessions kan foregå i Gentofte, i Gilleleje eller online

❞ Kære Maya, du skal også lige have en solstråle historie og tak af hjertet fra mig. For et par år siden havde jeg et par sessions med dig som mor Jeg havde en ulykkelig datter, som var 13 år og flyttede hjem til sin far, da hun ikke kunne holde ud at bo hos mig. Jeg tror aldrig jeg har været så ked af det i hele mit liv. Hendes far og jeg fik coaching af dig over Skype. Du gav mig sparring på, hvordan jeg kunne forholde mig til min datter, som jeg tog til mig og lærte af. Jeg opdagede, at jeg i min iver efter at skabe et godt liv for min elskede datter, var der ingen tro på hendes egne evner. Jeg holdt op med at svare mig selv på mine spørgsmål om, hvad der var bedst for hende, og lod tilliden og troen på hende vokse i mig. Accepterede og forstod mere og mere, at hun havde brug for at tro på sig selv. Jeg kunne fortælle i lange baner om denne udvikling, men jeg vil gerne fortælle dig om den lykkelige slutning. Siden er min datter blomstret så usigeligt smukt, hun har fået nære veninder og en dejlig kæreste. Vi har haft det så dejligt sammen siden og hun flyttede hjem til mig efter et år hos sin far. Vores forhold er fuld af kærlighed, gode grin og respekt for hinanden. Hun er nu 15 år og så god til at passe på sig selv og have orden i sine ting. Jeg hjælper hende, når hun har brug for det, men ofte finder vi ud af, at hun jo alligevel ikke havde brug for min hjælp Hun har mere overskud til at gøre sig umage i skolen og hun klarer sig rigtig godt. Det er så vidunderligt at se hende på den måde. Jeg er så glad og tryg ved det hele, ja lykkelig for at få min datter hjem. Det er ganske utroligt og fantastisk, og jeg er dig evigt taknemmelig kære Maya. Tak for dit flotte arbejde for de kære unge og deres forældre ❝
Lenette og Nynne, mor

Læs også om mit Mother Heart forløb – et transformationsforløb for mødre ~ fra bekymring til tillid.